About Me

My photo
Malaysia
Don't judge me until you know me. Don't underestimate me until you challenge me. And don't talk about me until you talk to me ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Saturday, July 28, 2012

KEM CABARAN ILMU

Baca entri sebelum ini dulu. 
Entri kali ini mengisahkan ececce. Okay untuk kem cabaran ilmu, kelas B bertanggungjawab untuk mengendalikannya. Kelas A dinner and kelas C Sports Day, kelas D hari anugerah bestari.

Okay memula pembahagian tugas dibuat. Banner harus dibuat. Leceh gak nak kena turun naik turun naik. And rupanya ada format nak buat banner. Buat penat je suruh kawan sana sini buatkan.. pfff.
inilah bannernya

Then sampai lah hari yang ditunggu-tunggu. Hari jumaat petang bertolak ke SMK Boestaman. Naik bas depan aku, aku terpandang ini....


Inilah Zetty si suara merdu J



lakonan semata-mata

Sampai sekolah tu je mula-mula cuaks jugak lah. Nak kena berinteraksi + menjadi faci kepada budak-budak. Owhh tuanya diri ini..

Tengok pic jela J malas nak menaip dah. 







owhhh windunya anak didik aku ni.. kuikui

senaman pagi







emo time teheee






serius aku pun sedey kot masa peluk-peluk tu. mana taknya, tetiba ada sowg budak ni bukan nak peluk aku, dia ley pandang aku lama,, then menangis,, arghhh aku yg sentimental hati lembut ni pun nangis lah.. waa comeynya.. hikhik..

p/s: akak harap adik-adik semua belajar elok-elok k.. jangan lupa family, cikgu and kawan. good luck :')

okay kat bawah ini ialah video yang aku rakam.. budak2 ni buat performance.. superb.. kagum-kagum



video

Friday, July 27, 2012

Sepanjang Part 5.......





Sebenarnya benda ini dah lama berlalu. And ada yang lupa tak lupa. Baiklah minggu pertama semester 5, kami budak-budak part 5 ini telah disuruh or kata lainnya dijemput ke UITM Seberang Perai. Ada program survival mahasiswa. Apa-apa pun, beruntungnya budak UITM Seberang Perai ni. Kolej superb kot. Cuba tengok pic ni.
^
^
^


Okay, then kerana gian nak karaoke, kami beramai-ramai ke Maknjung. Masing-masing melontarkan vokal masing-masing. Apa yang penting aku cukup kagum + terpaku dengan suara Zetty. Kalah Siti okay.


Lagi?
Urm, pergi makan sate bota. Sate dekat sini lah yang paling femes sekali di Perak.




Lagi?
Pergi ke perasmian JJ. Huhu ramai orang. Terjumpa budak-budak UITM di sekeliing. Tak terlepas jugak jumpa housemate aku. Puan Azah pun ada juga.



Beli apa?
Sale sana sini tapi oleh kerana pening, diri ini hanya membeli 2 helai baju Padini sahaja.

Then?
Lepak McD





Entahlah ingat-ingat lupa part 5 ni. Heks. Tapi modul aku sem ni best jugak. Mula-mula macam bowink tapi fikir balik best. 
Harap next sem dapat member modul yang sporting and gegila J

okay tak lupa juga kepada presentation IBM. fuh fuh




banyak lah jugak benda.. tapi sewius aku lupa.. 
okay sambutan hari lecturer (guru)



Kalau nak tengok pic, tengoklah dekat album dekat FB aku





-sekian-
jangan lupa baca entri ini 

Tuesday, July 17, 2012

Merepeknya pergi sekolah boleh bawak handphone!!!!


First of all, diri ini agak terkejut jugak lah bila dengar benda ini. ceh.. how come sekolah plus kerajaan benarkan budak-budak ini bawak handphone...

Bagi aku, banyak keburukan than kebaikannya.

Let see, kebaikannya:

1.   Kononya parents senang cari anak dekat mana
2.   Parents tak payah bimbang
3.   Senang call cikgu yang lambat masuk kelas
4.   Cikgu call murid yang tak datang kelas as if...



Keburukannya:
1.   Pelajar tak concentrate dalam kelas

2.   Cikgu mengajar students sibuk main game..
3.   Tukar-tukar video dengan kawan-kawan
4.   Bluetooth lagu
5.   Ber bbm
6.   Berwasup
7.   Senang berinteraksi dengan pakwe / makwe dekat kelas sebelah...
8.   Timbul daya persaingan antara students. Students berkejar-kejar pakai handphone canggih... (kesian kat budak yang tak mampu)
9.   Meningkatnya kecurian,,, handphone hilang mengadu kat cikgu, then salahkan sekolah..
10. Meningkatkan potensi meniru dalam peperiksaan.. ambik pic, then tengok notes. Tak payah bawak toyol dah


See,,, well nasib lah zaman aku tak dibenarkan walaupun kitorang bawak jugak. Kuikui...
Kita hanya boleh lihat dan lihat ajelah..
Nak bangkang pun tak guna...

Peredaran zaman lah katakan..

sekian
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...